Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

Trenutna ocena: 3.36

UPOZORENJE
Steroidi su štetni i mogu ostaviti ozbiljne posledice po organizam. Pre upotrebe obavezno se konsultujte sa lekarom. Ovaj tekst je isključivo informativne prirode, a nikako preporuka za upotrebu opisanih sredstava.


Dianabol (methandrostenolone ili methan-dienone, kod nas metan) je pored deca durabolina jedan od najpopularnijih anaboličkih steroida, a svoju popularnost duguje jakom anaboličkom efektu koji se javlja gotovo trenutno. Ubrzava metabolizam i sintezu proteina i daje pozitivan azotni balans, što dovodi do brže izgradnje mišićnog tkiva, povećanja snage i smanjenja vremena potrebnog za oporavak organizma posle treninga. Vezuje kalcijum u kostima te je uspešan u borbi protiv osteoporoze. Takođe zadržava i vezuje sumpor, fosfor, kalijum i natrijum. Povećava apetit.

Prateći efekti dianabola su akne, povećanje agresivnosti, poremećaji u varenju, povećanje jetre i povišen krvni pritisak praćen jakim glavoboljama. Zbog osetnog androgenog uticaja može doći do njegove konverzije u estrogen. Kod žena može dovesti do pojave alergija i poremećaja menstrualnog ciklusa.

Neželjeni efekti usled preteranog uzimanja ovog leka nestaju po prestanku uzimanja. Po završetku ciklusa se može izgubiti 20-30% novoigrađene mišićne mase, pošto je ona stvorena zadržavanjem vode pod dejstvom ovog preparata. Methandrostenolone ne smeju uzimati osobe koje boluju od raka prostate ili težih oboljenja.

Početnici tokom prvog i eventualno drugog ciklusa ga mogu uzimati samog, ali najbolji rezultati se ipak postižu u kombinaciji sa drugim anaboličkim steroidima, kao što su deca durabolin, andriol, stanozolol ili sustanone.

Na našem tržištu su bile najzastupljenije varijante ovog preparata: Bionabol (Bugarska), Metan (Rusija) i Naposim (Rumunija), od kojih se zbog mnoštva falsifikata u poslednjih nekoliko godina najpouzdanijim pokazao Naposim u tabletama od 5mg. Efektivne dnevne doze se kreću od 15 do 30mg (3-6 tableta), ali se često uzimaju i veće doze.

Tagovi

steroidi

Trening
Taebo

3. Nov 2008.

Ravni benč

29. Jan 2011.

Proviron (Masterolon)

6. Jun 2009.

Odizanje trupa

30. Jan 2011.

Nožna ekstenzija (šutiranje)

30. Jan 2011.

Veslanje

30. Jan 2011.

Billy Blanks Tae Bo Cardio

16. Jan 2009.

HCG

27. Jun 2009.

Teretana u funkciji plivanja

6. Nov 2008.

Duboki čučanj

30. Jan 2011.