Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

Trenutna ocena: 1.93

UPOZORENJE
Steroidi su štetni i mogu ostaviti ozbiljne posledice po organizam. Pre upotrebe obavezno se konsultujte sa lekarom. Ovaj tekst je isključivo informativne prirode, a nikako preporuka za upotrebu opisanih sredstava.


Winstrol (stanozolol) je sintetički anabolički steroid, derivat DHT-a, koji je razvila i 1962. godine na tržište izbacila kompanija Winthrop Laboratories. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu, prilikom prolaska kroz jetru hormon zadržava sve svoje osobine, tako da je izuzetno popularan i u vidu tableta. U ampulama se isporučuje kao vodena suspenzija. Autentični Stanazolol se može prepoznati po tome što će njegovi kristali formirati beli talog na dnu ampule ako ista miruje nekoliko časova.

Prepisuje se kao terapija osobama osetljivim na hormonsku aktivnost. Pokazao se uspešnim u lečenju anemije. Povećava hemoglobin u krvi. Koristi se u slučajevima smanjenja nivoa hormona ili povećanog katabolizma proteina. Stimuliše rast mišića, povećava gustinu kostiju i apetit. Utiče na gubitak masnih naslaga.

Efikasnije dejstvo se postiže kombinovanjem ovog preparata sa drugim anaboličkim steroidima. Bodybuilderi ga obično koriste u predtakmičarskom ciklusu zarad poboljšanja mišićne definicije. Ako se uzima oralno (tablete), dnevne doze su 10-30mg za muškarce i 4-8mg za žene. U slučaju injekcija, obično se uzima svaki drugi dan po jedna ampula od 50mg (muškarci). Kod nas se na tržištu može nabaviti oralna varijanta (proizvod firme British Dragon), dok su od injekcionih jedino puzdane veterinarske varijante.

U slučaju prekomerne upotrebe, mogu se javiti akne, nesanica, mučnina, dijareja, kao i pojačani gubitak kose. U ozbiljnijim situacijama, može doći do poremećaja u radu testisa i impotencije, a dugotrajno korišćenje u većim dozama može dovesti do oštećenja jetre. Registrovani su slučajevi da kod žena izaziva androgene efekte čak i sa malim dozama od samo 2mg dnevno.

Tagovi

steroidi

Trening
Methoxivone

13. Jun 2009.

Deca durabolin

2. Jan 2006.

Biciklom do zdravlja

5. Nov 2008.

Pilates

2. Nov 2008.

Billy Blanks BootCamp Basic Workout

17. Jan 2009.

Billy Blanks Tae Bo Cardio

16. Jan 2009.

Nožni potisak (leg press)

30. Jan 2011.

Testosteron

5. Nov 2006.

Aerobik

1. Nov 2008.

Potisak iza glave (sa jednoručnim tegom)

30. Jan 2011.