Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Anabolički steroidi

Drostanolone propionate

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

UPOZORENJE
Steroidi su štetni i mogu ostaviti ozbiljne posledice po organizam. Pre upotrebe obavezno se konsultujte sa lekarom. Ovaj tekst je isključivo informativne prirode, a nikako preporuka za upotrebu opisanih sredstava.


Masteron, ili drostanolon propionat, je popularni steroid među bodybuilding takmičarima, i obično se koristi u pred-takmičarskim pripremama. Drostanolon propionat je derivat DHT (dihidrotestosteron), i zato se ne aromatizuje u estrogen. Bodibilderi takmičari koriste ovu izuzetnu pogodnost zato što aromatizacija izaziva višak retencije vode. Sledeća korist od Masterona je njegov jak androgeni sastav. Androgeni efekti ovog steroida mogu prouzrokovati primetno poboljšanje u mišicnoj gustini i čvrstini. Androgeni efekti takođe predstavljaju "impuls" ili "pogon" za intenzivne treninge kada atlete smanje kalorijski tokom priprema.

Drostanolon propionat je brzo-delujući i brzo nestaje i zato se može koristiti i do deset dana pre doping testa. Prosečna doza Masterona je 100 mg u injekciji svaki drugi dan. Najbolje je da se Masteron ubrizgava svaka 2-3 dana zato što ima kratak period delovanja. Popularna kombinacija steroida uz Masteron uključuje Parabolan (trenbolon hexahydrobencylcarbonat), Winstrol (stanozolol), i Oxandrolon.

Sporedni efekti su retki. Masteron nije hepatoksičan, a ni ginekomastija nije problem jer se ne pretvara u estrogen. Mogući sporedni efekti su akne, pojačani gubitak kose, povećanje agresivnosti.

Masteron se teško može naći na crnom tržištu i vrlo je skup. Masteron iz Belgije dolazi u kutiji od 2x2ml ampule, svaka sa 100mg drostanolon propionata.

Farmaceutsko ime: drostanolone propionate
Hemijska struktura: 2 alpha-methyl-17 beta-hydroxy-5 alpha-androstan-3-one
Efektivne doze: 100mg na svaka 2-3 dana
Pakovanje: 50mg/ml, ampule od 1 ili 2ml

Proizvođači

Syntex Masteril (GB, BG) 2ml ampule (100mg)
Metormon (o.c.) (ES) 2ml ampule (100mg)
Sarva-Syntex / Cilag Masteron (B,PT) 2ml ampule (100mg)
Grünenthal Masterid (o.c.) (G) 2ml ampule (100mg)
Shionogi Mastisol (Japan) 5% injection sol.
Cassenne Permastril (o.c.) (FR) 2ml ampule (100mg)

Tagovi

steroidi

Trening
Propadanja

30. Jan 2011.

Triceps potisak na lat mašini

30. Jan 2011.

Weiderovi principi treninga

10. Nov 2008.

Billy Blanks Ab-Bootcamp

17. Jan 2009.

Ravni benč

29. Jan 2011.

HCG

27. Jun 2009.

Letenje u pretklonu

30. Jan 2011.

Odizanje trupa

30. Jan 2011.

Vučenje do brade

30. Jan 2011.

Nožni potisak (leg press)

30. Jan 2011.