Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

Trenutna ocena: 5.00

UPOZORENJE
Steroidi su štetni i mogu ostaviti ozbiljne posledice po organizam. Pre upotrebe obavezno se konsultujte sa lekarom. Ovaj tekst je isključivo informativne prirode, a nikako preporuka za upotrebu opisanih sredstava.


HCG, ili Human Chorionic Gonadotropin je derivat iz urina trudnica, spada u injekcione steroide i dostupan je na tržištu SAD i još nekih država. Pregnyl (Organon) i Profasi (Serono) su odobreni od strane svetske organizacije za lečenje smanjenih testisa kod dečaka, hipogonadizme (smanjena proizvodnja testosterona) i kao lek za plodnost koji se koristi za pokretanje ovulacije kod žena.

Sportisti koriste HCG za stimulaciju prirodne produkcije testosterona za vreme ili nakon steroidnog ciklusa kada su smanjeni prirodni nivoi. Nagli prekid steroidnog ciklusa, posebno kada su endogeni androgeni smanjeni može dovesti do drastičnog gubitka novoa izgrađene mišićne mase, a što se može ibeći upotrebom HCG.

Iako falsifikati nisu česti, treba biti oprezan. Mnogi vežbači su prijavili neželjene sporedne efekte nakon upotrebe loših falsifikata (groznica, bolovi). HCG se uvek pakuje u 2 različite bočice, jedna sa praškom i druga sa sterilisanim rastvaračem.

Tagovi

steroidi

Trening
Kosi benč

30. Jan 2011.

Veslanje u pretklonu

30. Jan 2011.

Anabolički steroidi

27. Nov 2005.

Pek dek

30. Jan 2011.

Nivo 1 za žene

2. Nov 2008.

Letenje u pretklonu

30. Jan 2011.

Zgibovi

30. Jan 2011.

Winstrol

1. Mar 2006.

Duboki čučanj

30. Jan 2011.

Biceps pregib na Skotovoj klupi

30. Jan 2011.