Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

Trenutna ocena: 3.43

UPOZORENJE
Steroidi su štetni i mogu ostaviti ozbiljne posledice po organizam. Pre upotrebe obavezno se konsultujte sa lekarom. Ovaj tekst je isključivo informativne prirode, a nikako preporuka za upotrebu opisanih sredstava.


Trenbolone je sličan jako popularnom steroidu nadrolonu. Za razliku od nadrolona (dece) trenbolone je odličan steroid za masu i čvrstoću mišića, sa minimalnom retencijom vode. Poseduje neverovatan anabolički rezultat (500). Kad se uporedi sa testosteronom, koji je takođe potentan steroid za masu i ima anabolički rezultat 100 možete pretpostaviti kakav potencijal sadrži trenbolone za izgradnju čiste mišićne mase.

Šta čini trenbolone tako anaboličnim? Mnogo faktora je u igri. Trenbolone povećava nivo anaboličkog hormona IGF-1 u mišićnom tkivu i uzrokuje da satelitske ćelije (ćelije koje "popravljaju" oštećeni mišić) budu osetljivije na IGF-1 i druge faktore rasta. Trenbolone takođe ima vrlo jaki afinitet vezanja na androgene receptore, vežući se mnogo jače od testosterona. Ovo je važno jer što se steroid jače veže na androgeni receptor, to komponenta jače deluje na aktiviranje mehanizama mišićnog rasta zavisnih od androgenih receptora. Postoje dokazi da komponenta koja se čvrsto veže za androgene receptore pomaže pri gubljenju masnog tkiva. Povećava retenciju kiseonika u mišićnom tkivu i ima sposobnost da se veže na receptore kataboličkih glukokortikoidnih hormona (hormoni kore nadbubrežne žlezde, razgrađivači mišića, npr. kortizol i kortizon) što mu daje antikatabolička svojstva. Još jedno bitno svojstvo trenbolona koje mora biti spomenuto je njegova sposobnost povećanja efektivnosti hranjenja i absorbcije vitamina (efektivnost hranjenja je mera koliko se pojedene hrane pretvara u meso). U praksi, to znači da će hrana koju jedete biti bolje upotrebljena u izgradnji čiste mišićne mase, uz bolju apsorpciju minerala i vitamina, što vas može držati zdravijim tokom ciklusa.

Trenbolone je izuzetno dobar i kao supstanca za gubljenje masnog tkiva. Jedan od razloga za to je jak efekt na particioniranje nutrijenata. Malo je poznato da se androgeni receptori nalaze u stanicama masnog tkiva kao i u stanicama mišica, androgen deluje direktno na androgene receptore u masnim stanicama što utice na izgaranje masti. Što se jače androgen veže na androgene receptore to je jači lipolitički efekt (razgradnja masti) na adipozno tkivo (masno tkivo). S obzirom da neki steroidi čak povećavaju broj androgenih receptora u mišicima i masnom tkivu ovaj efekt izgaranja masnog tkiva će biti pojačan ako uporedo uzimamo drugu komponentu kao što je testosteron. Podstiče proizvodnju eritrocita (crvenih krvnih zrnaca) i povećava punjenja glikogenom, što značajno ubrzava oporavak. Kao i kod svih steroida, efekti trenbolona zavise od doze odnosno što je viša doza jači je efekt na telesnu kompoziciju i snagu. Psihičke promene, pre svega povećana agresivnost su glavna nuspojava korišćenja trenbolona. Hemijska struktura ga čini otpornim na aromatizirajući enzim (konverzija u estrogen) što znači da se on uopšte ne konvertuje u estrogen. Administracija trenbolona neće dovesti do estrogenih nuspojava kao što si ginekomastija, ubrzano dobijanje masnog tkiva i zadržavanje vode. Trenbolone je takođe otporan na enzim 5-alfa-reduktaze. Ovaj enzim redukuje neke steroidne hormone u manje androgenu formu, što u slučaju sa trenbolonom nije bitno jer je njegova androgena mera 500 i jako lako može uzrokovati androgene nuspojave kod korisnika koji su osetljivi na gubitak kose, povećanje prostate, masnu kožu i akne.

Nažalost potencijalne nuspojave trenbolona ne završavaju tu. Trenbolone je takođe progestin, odnosno on se vezuje na receptor ženskog hormona progesterona (sa oko 60% od aktualne snage progesterona). Kod osetljivih korisnika to može dovesti do zadržavanja vode i ginekomastije, i što je još gore trenbolonov aktivni metabolit 17beta-trenbolon ima potrebu da se veže na progesteronske receptore koji su zapravo potentniji od samog progesterona. Nema potrebe za panikom jer anti estorgen letrozole (Femara) snižava razinu progesterona pa uklanja progesteronske neuspojave. Upotreba 19-nor komponente kao što je trenbolone takode povecava razinu prolaktina. Atrofija (smanjenje) testisa takođe može biti problem, a povremena upotreba HCG-a tokom ciklusa može to sprečiti. Preporučljivo je da se tokom upotrebe trenbolona prate nivo holesterola, kao i funkcija bubrega i enzime jetre. Trenbolon će, kao jak progestin, dovesti do snažne supresije endogene proizvodnje testosterona čak i u relativno malim dozama, što može dovesti do smanjenog libida i uzrokovati erektilnu disfunkciju. Zato je nužno koristiti trenbolon zajedno sa testosteronom.

Acetat je ester vezan za molekulu trenbolona. Ima aktivni život od 2-3 dana, ali za održanje visoke i ravnomerne koncentracije u krvi preporučeno je svakodnevno (ili bar svaki drugi dan) injeciranje. Acetat daje brzu i veliku koncentraciju hormona što je jako bitno onima koji žele brže dobitke kombinovane sa brzim cišcenjem od acetata u slucaju da se pojave ozbiljne nuspojave.

Sad kad su objašnjena svojstva trenbolon acetata možemo razumeti kako ga koristiti tako da maksimalno potenciramo njegova svojstva. Dokazi upućuju da trenbolon kombinovan sa estrogenom daje veći dobitak na masi nego trenbolon sam, ali ga treba koristi sa aromatizirajućim steroidima tipa Dianabola ili testosteron-enanhata što ce doprineti odličnim dobicima u ciklusu mase. Za ciklus definicije, trenbolon je najbolja moguća opciju koju imate. Trenbolonova svojstva dozvoljavaju korisniku da i pored restriktivnog unosa kalorija ostane u pozitivnom nitrogenom balansu. Efekat redukcije kortizola i vezivanje za glukokortikoidne receptore će znatno smanjiti katabolički učinak teških dijeta i velike količine kardio treninga. Trenbolon sam može dovesti do redukcije masnog tkiva (zbog svog snažnog afiniteta vezanja na androgene receptore). Dobra kombinacija za kombinovanje sa trenabolom tokom ciklusa definicije je Winstrol. Winstrol ima jako slab afinitet vezanja za androgene receptore što znači da će delovati na drugačiji način od trenabola. Kao dodatak, Winstrol je supstanca bazirana na DHT-z, Trenabol je 19-nor supstanca i još kada se ubaci testosteron (propionate) imamo kombinaciju koja koristi sve tri velike skupine anaboličkih steroida (testosteron, 19-nor i DHT), kao i različite afinitete vezivanja na androgene receptore i različite mehanizme delovanja. Ironija je da trenabol uprkos tome šta je odličan steroid za pred-takmičenje, smanjuje odnos tirodnog hormona (što dovodi do povećanja prolaktina) zbog čega se preporučuje uzimanje T3 (12.5-25mcg dnevno) uz trenabol.

Ova supstanca je loš izbor za sportiste koji se većinom oslanjaju na kardiovaskularne vežbe pri treningu. Trenabol nažalost redukuje izdržljivost sportista.

Tagovi

steroidi

Trening
Pilates

2. Nov 2008.

Trening za početnike

1. Nov 2008.

Ne verujte vagi

8. Nov 2008.

Nivo 2 za muškarce

5. Nov 2008.

Odizanje trupa

30. Jan 2011.

Kosi benč

30. Jan 2011.

Weiderovi principi treninga

10. Nov 2008.

Nožna ekstenzija (šutiranje)

30. Jan 2011.

Odizanje nogu

30. Jan 2011.

Winstrol

1. Mar 2006.