Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ishrana

Obožavaćete ove jutarnje ubrzivače metabolizma

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Znate li da postoje samo dve vrste ljudi koji vežbaju - oni koji vole da vežbaju ujutro i one koji radije vežbaju uveče, a ujutro spavaju koliko mogu.


Yumi Lee, instruktorka fitnesa

Yumi Lee, suvlasnica Reebok CrossFit Lab-a i svetski poznata po tome što je Jessicu Albu naprasno "dovela u red", tvrdi da su brojne prednosti jutarnjeg treninga. Evo što ona savetuje:

Bez obzira jeste li jutarnji tip ili ne, svi se moramo probuditi, zar ne? Ali umesto lenčarenja ili mahnitog spremanja za posao, ostavite sebi dovoljno vremena za doručak! Dakle, žena kaže da doručkujete čim otvorite oči.

Naime, loše navike koje smo vremenom stekli bitno utiču na to hoćemo li olakšati ili otežati svoj metabolizam, a kako kaže Yumi Lee, organizmu će dobro doći da nakon celonoćnog mirovanja odmah dobije svoju porciju hrane. Tako ćete odmah nakon obroka, spremanjem i odlaskom na posao, ili gde god već treba da idete, početi da trošite pojedeni doručak.

Sledeće šta kaže Yumi Lee, za ljudski organizam je ujutro potrebno ili dobro jelo ili dobra vježba, ali ako ste jutarnji vežbač onda definitivno preskočite obrok. Prvo vežba pa nakon određenog vremena prionite na doručak.

Ako vam ipak treba "gorivo" pre vežbe, prvo razmislite: možda ga već imate dovoljno od juče, a ako vam je dodatna energija baš neophodna, unesite malo proteina - proteinski šejk, mala porcija zobene kaše, tanki tost sa proteinima, ali ne previše.

U svakom slučaju ovo je divna informacija za sve jer ako ste tip koji ujutro vježba sada znate da to jako dobro utiče na vaš metabolizam, a ako ste jutarnja izelica znajte da vas "nagrada" čeka čim otvorite oči. I ne dajte da vam iko zbog toga naglaba da ćete se tako ugojiti, zato što izgleda da to nije istina.

Tagovi

ubrzivači metabolizma, jutarnji trening, yumi lee

Rekreacija
Kloniranje kose

14. Dec 2008.

Nega zuba

21. Nov 2007.

Hrana kao gorivo

1. Mar 2006.

Rak debelog creva svakodnevno uzima danak

3. Apr 2017.

Dijete

20. Avg 2005.

Osteoporoza

20. Sep 2005.

Super penzioneri

10. Jun 2005.

Zavodnici samo na rečima

25. Sep 2005.

Vitamini

18. Jun 2005.

Atletsko stopalo

28. Jun 2005.