Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Kardio trening

Najčešće sportske povrede

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Bavljenje sportom je zdravo. Međutim, sportske aktivnosti nose rizik od mnogobrojnih povreda. Da li to znači da se sportom ne treba baviti? Ne, naravno, jer vam bez fizičke aktivnosti telo postaje slabo, a imunitet propada, što je veći problem od bilo koje sportske povrede. Da biste rizik od povrede sveli na minimum, evo nekoliko češćih primera.

Nagnječenje čašice u kolenu. Do ove povrede dolazi zbog slabosti zgloba i ligamenata kolena. Butna kost rotira u ležištu, što uzrokuje trenje čašice i butne kosti. Na vašu sreću, i zglobove je, kao i ostale delove tela, moguće ojačati.

Pucanje mišića natkolenice. Džogeri početnici skloni su tome da trče previše energično, da bi što pre došli u formu, na šta organizam nije pripremljen. Jedan od uzroka povrede je loša obuća. Dakle, nabavite dobre patike sa vazdušnim đonom. Dobra je i ideja da ojačate mišiće vežbama na steperu.

Upala tetive svoda stopala. Do ove povrede najčešće dolazi kada nekoliko puta snažno udarite petu u toku energičnih aerobik vežbi. Da do ovakve povrede ne bi došlo, nosite patike s uloškom koji podupire svod stopala. Dobro je i da istežete stopalo - tako ćete ga učiniti elastičnijim i izdržljivijim.

Tagovi

sportske povrede

Trening
Taebo

3. Nov 2008.

Armstrongov program za zgibove

9. Nov 2008.

Nivo 1 za žene

2. Nov 2008.

Potisak sa čela za triceps

30. Jan 2011.

Clenbutrol

14. Sep 2009.

Vučenje do brade

30. Jan 2011.

Billy Blanks Ab-Bootcamp

17. Jan 2009.

Lat vučenje

30. Jan 2011.

Aerobik

1. Nov 2008.

Najčešće sportske povrede

6. Nov 2008.