Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Kardio trening

Najčešće sportske povrede

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Bavljenje sportom je zdravo. Međutim, sportske aktivnosti nose rizik od mnogobrojnih povreda. Da li to znači da se sportom ne treba baviti? Ne, naravno, jer vam bez fizičke aktivnosti telo postaje slabo, a imunitet propada, što je veći problem od bilo koje sportske povrede. Da biste rizik od povrede sveli na minimum, evo nekoliko češćih primera.

Nagnječenje čašice u kolenu. Do ove povrede dolazi zbog slabosti zgloba i ligamenata kolena. Butna kost rotira u ležištu, što uzrokuje trenje čašice i butne kosti. Na vašu sreću, i zglobove je, kao i ostale delove tela, moguće ojačati.

Pucanje mišića natkolenice. Džogeri početnici skloni su tome da trče previše energično, da bi što pre došli u formu, na šta organizam nije pripremljen. Jedan od uzroka povrede je loša obuća. Dakle, nabavite dobre patike sa vazdušnim đonom. Dobra je i ideja da ojačate mišiće vežbama na steperu.

Upala tetive svoda stopala. Do ove povrede najčešće dolazi kada nekoliko puta snažno udarite petu u toku energičnih aerobik vežbi. Da do ovakve povrede ne bi došlo, nosite patike s uloškom koji podupire svod stopala. Dobro je i da istežete stopalo - tako ćete ga učiniti elastičnijim i izdržljivijim.

Tagovi

sportske povrede

Trening
Billy Blanks Tae Bo Cardio

16. Jan 2009.

Clenbutrol

14. Sep 2009.

Kosi benč

30. Jan 2011.

Testosteron

5. Nov 2006.

Triceps potisak na lat mašini

30. Jan 2011.

Trening za početnike

1. Nov 2008.

HCG

27. Jun 2009.

Dianabol

1. Mar 2006.

Rameni potisak (ispred i iza glave)

30. Jan 2011.

Nivo 1 za muškarce

4. Nov 2008.