Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Lifestyle

Godina za odeću

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Žene u proseku provedu godinu dana tokom života odlučujući šta će obući. Na izbor garderobe za posao, izlazak u klub ili restoran, za praznike, odlazak u teretanu ili na druge aktivnosti žena u proseku potroši 287 dana tokom svog života. Pri tome, najviše vremena odlazi na izbor "dobitne kombinacije" za izlazak tokom vikenda ili za praznike.


Istraživači su otkrili da žena u proseku svakog jutra tokom radne nedelje potroši 16 minuta "između ormana i ogledala", a oko 14 minuta subotom i nedeljom ujutru. Istraživanje je takođe pokazalo da većina žena potroši oko 20 minuta razmišljajući šta da obuče za izlazak tokom vikenda, dok im je za odluku o tome šta da ponesu na odmor potrebno oko 52 minuta. Dok su na odmoru, ženama će u proseku trebati deset minuta svakog jutra da pronađu odgovarajuću dnevnu kombinaciju, a isto toliko trebaće im i za izbor večernje. Što se tiče prazničnih dana, za Božić i druge proslave pripadnicama lepšeg pola potrebno je oko 36 minuta za izbor garderobe.

Portparol kompanije "Matalan", koja je sprovela istraživanje, istakao je da odeća koju nosimo direktno utiče na to kako se osećamo. "Važno je da se žena oseća posebno u svojoj odeći. Kakva god da je prilika, odeća reflektuje sliku o vama i razumljivo da je to ženama od suštinske važnosti", rekao je on. Studija je takođe pokazala da žene u proseku isprobaju dve kombinacije svakog jutra, pre nego što donesu konačni izbor, a jedna od dve žene provede svake večeri oko 15 minuta razmišljajući šta će sutra obući za posao.

Tagovi

lifestyle, žene, odeća