Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Lifestyle

Seks nam traje 15 minuta, a hteli bismo bar pola sata

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Prosečan par u Srbiji vodi ljubav od četiri do šest puta nedeljno. Seks im traje u proseku 15 minuta, ali bi oni voleli da traje bar duplo duže, pokazuje istraživanje koje je predstavio docent dr Zoran Džamić sa Urološke klinike u Beogradu.

Oba pola smatraju da je najkraće prosečno trajanje seksualnog odnosa 30 minuta i da je sve ispod toga nepoželjno. Dve trećine ispitanih su sasvim zadovoljne svojim seksualnim životom, ali zadovoljstvo opada u proseku deset odsto sa svakom dekadom života. Iako im seks traje duplo kraće nego što bi želeli, ispitanici su svoj seksualni život ocenili solidnom trojkom, tačnije 3,6.

Doduše, svaka druga žena i dva od tri muškarca žele češće seksualne odnose. Žene su manje zadovoljne seksom u odnosu na muškarce, 56 odsto naspram 67 odsto.

- Uklapamo se u evropski standard i statistike. Kao što smo u okviru proseka po broju odnosa i njihovog kvaliteta, isto tako ne odudaramo od tog proseka ni kada je u pitanju korišćenje lekova za poboljšanje potencije. Iako Srbi vole da se hvale da su veliki ljubavnici, ispravnije je reći da ne odudaraju od proseka - kaže za "Blic” doktor Džamić.

Značajna je razlika između polova u shvatanju preduslova za dobar seks. Pa tako 68 odsto muškaraca smatra da je najvažnija jaka erekcija. Skoro isti toliki procenat žena, s druge strane, prednost daje maženju (67 odsto), mada ne zanemaruju ni muškarčevu erekciju (54 odsto).

Podaci svedoče i da seks izbegavamo zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti, maženja i spontanosti tokom samog čina. Istraživanje koje je sprovela farmaceutska kuća "Bajer Šering” pokazuje da 30 odsto žena doživljava više od jednog orgazma u toku seksa, a dva odsto žena ne doživi orgazam u toku odnosa. Interesantan je i podatak da je svakom drugom muškarcu na prvom mestu da njegova partnerka doživi orgazam, a tek svakoj četvrtoj je bitan partnerov.

Stres na poslu je za 60 odsto ispitanika najčešći uzrok impotencije, i to naročito među muškarcima između 50 i 60 godina. Rešenja ovog problema 78 odsto vidi u razbijanju monotonije. Žene su sklonije pasivnom rešavanju problema impotencije kao što je: "Uzećemo odmor pa ćemo da vidimo da li će pomoći” ili "Nećemo imati seks dok se situacija sama ne popravi”.

Izvor: Blic

Tagovi

lifestyle, seks