Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Sportske vestiMedicina

Nikola Rađen: Otvoreno o dopingu

Datum: 07.07.2015 • Pošalji komentar

Ocenite vesti

 

Srpski vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen otvoreno je govorio o problemima sa kokainom, zbog kojih je pred kaznom Svetske plivačke federacije. Na prvom kongresu o prevenciji dopinga u sportu u beogradskom Domu omladine, Rađen je govorio kako je sebi naškodio, što mu je ujedno i svojevrsni stav pred FINA, a zvaničnu odbranu mora poslati do 13. jula.

Nikola Rađen je bio pozitivan prilikom testiranja 17. februara ove godine posle utakmice Svetske lige između Španije i Srbije u Madridu, a kazna je stupila na snagu 18. maja i trajaće do konačne odluke FINA. Tokom suspenzije, biće mu zabranjeno da bude uz tim kao navijač na tribinama. Male su šanse da će u obzir biti uzete olakšavajuće okolnosti. Najstrožija kazna je četiri godine suspenzije. Međutim, po njegovim rečima, za njega će najveća kazna biti činjenica da neće učestvovati na Olimpijskim igrama.

Nikola Rađen govori na Prvom kongresu o prevenciji dopinga u Sportu

"U karijeri sam testiran tačno 15 puta. Uvek sam bio negativan do sada. Testiran sam na najvećim takmičenjima, Svetskom i Evropskom prvenstvu, a i van sezone. Kada sam izvučen u Španiji, znao sam šta sam uradio i šta me čeka. Ispoštovao sam pravila, dao uzorak kako obaveze nalažu, nisam pravio probleme. Početkom godine me je iznenadila smrt oca, u klubu nije išlo kako treba, borio sam se sa pritiskom... Uradio sam šta sam uradio. Stil života i okruženje nisu bili pogodni po mene. Sam sam kriv, snosim odgovornost... Gradite ceo život karijeru, ne dozvolite sebi da sve ugrozite za jedan dan", rekao je Rađen.


Ukoliko dobije maksimalnu kaznu od 4 godine, ovo bi mogao da bude kraj karijere Nikole Rađena. Rađen je letos prešao u Olimpijakos iz vaterpolo kluba Crvena zvezda. Nakon skandala, dobio je otkaz u grčkom timu.

Tagovi

nikola rađen, doping, kokain