Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Sportske vestiBorilačke veštine

Portugalija pobedila Palmine tigrove u Jagodini

Datum: 08.07.2015 • Pošalji komentar

Ocenite vesti

 

Kik boks reprezentativci Srbije, članovi kik boks kluba "Palmini tigrovi" iz Jagodine izgubili su u Končarevu od reprezentacije Portugalije rezulatatom 3:2.


Bilo je pet borbi, disciplina lou kik. U katregoriji do 55 kg Horge Andrade je pobedio Danijela Bogdanovića, do 60 kg Igor Filipe je pobedio Bobana Marinkovića, do 63.5 kg Renato Kanelec je pobedio Predraga Mijalovića. U istoj kategoriji Aleksandar Konovalov je nokautom pobedio Žoa Franciska, a u kategoriji do 81 kg Nemanja Pantelić je pobedio Luisa Leitu.

Ring je bio postavljen na stadionu u Končarevu. Turnir je organizovan 18. put po redu, u čast seoske slave Ivanjdan. Oragnizator turnira je bio K.B.K "Palmini tigrovi" čiji je vlasnik predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma. Do sada su na ovom turniru učestvovale reprezentacije Rusije, Ukrajine, Španije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Grčke, Hrvatske, Italije, Poljske, BiH itd. U ovih 18 godina, još samo jedanput se desilo da "Palmini tigrovi" izgube, i to od reprezentacije Rusije.

"Čestitam Portugaliji, dokazali su da imaju veoma jaku reprezentaciju. Mi iz 'Palminih tigrova' nismo naučili da gubimo, do sada od 18 mečeva izgubili smo protiv Rusije i protiv Portugalije. Takmičari su dali sve od sebe, zahvaljujem se publici, preko deset hiljada ljudi je došlo na meč, zaista puno, s obzirom da su nam fudbalski stadioni prazni. Društvo se mora boriti kako da mladima stvori uslove da se bave sportom, da postignu dobre rezultate, da ih skrene sa lošeg puta", ocenio je Marković i istakao da je manifestacija uspela.

Kik bokseri Srbije su treći na svetu po osvojenim medaljama a ove godine će u biti održano svetsko prvenstvo u kik boksu, podsetio je Marković. Meč je prema proceni organizatora pratilo preko 10.000 ljudi, a prisutni su bili ambasadori Angole, Pakistana, Maroka.

Tagovi

kik boks, palmini tigrovi, jagodina