Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Sportske vestiRekreacija

Super mesta u Beogradu za sunčani vikend

Datum: 01.04.2017 • Pošalji komentar

Ocenite vesti

 

Očekuje nas vikend sa temperaturama od preko 20 stepeni. Vreme će biti idealno za prvi ovogodišnji izlet, ali i prilika da "ispitate" teren pred Uskrs i Prvi maj. Možda čak uspete na nekim od gradskih izletišta da pronađete vaše tajno mesto za uživanje u prirodi, bez gužve i guranja sa drugim izletnicima.

Portal BG-Info je za vas pripremio pregled najlepših mesta u Beogradu.


Ada Ciganlija, omiljeno mesto za rekreaciju beograđana

Ada ciganlija

Na jednom mestu su spojene mogućnosti da se uživa u prirodi, vodi, zelenilu, ali i u urbanom okruženju: kafićima i klubovima. Adu posebno vole sportisti, biciklisti i ljubitelji rolera. Ekstremni sportovi, avantura park, brojni tereni i nezaobilazna biciklistička staza oko celog jezera Adu čine najpoznatijim beogradskim izletištem.

Avala

Spomenik neznanom junaku i TV toranj su nezaobilazne tačke za obilazak. Osim toga, boravak na Avali idealna je prilika da makar na dan udahnete svež planinski vazduh. Do vrha planine možete doći peške za svega 20 do 30 minuta hoda cik-cak stazom kroz šumu.

Veliko ratno ostrvo

Dolazak na ovu oazu mira moguć je za sada samo čamcem, što svakako predstavlja dodatni užitak. Najviše ga posećuju Zemunci, koji su mu najbliži. Ako izuzmemo plažu punu kupača i terene za odbojku na pesak, mesta za "soliranje" i istraživanje unutrašnjosti ostrva svakako ima. Važno je da poštujete i čuvate prirodu i ne hodate stazama kroz zaštićenu zonu koje nisu namenjene posetocima.

Ada Huja

Skriveni kej, omiljen među Palilulcima, osim prostora za lenstvovanje, nudi i mogućnost da budete aktivni. Tamo će vas dočekati tereni za odbojku na pesku, tenis, ali i karting staza.

Zabran

Prelepo odmaralište kraj Obrenovca, vazda je krcato izletnicima, što nije čudno, jer Obrenovačka šuma i plaža na Savi pružaju sjajan ugođaj.

Bojčinska šuma

Prirodni raj sa sremske strane Save posetiocima nudi trim-stazu, vožnju kočijama, jahanje konja, pa čak i apartmane za noćenje.

U blizini, svega nekoliko minuta vožnje automobilom, nalazi se i nautičko selo "Biser" sa plažom, pogledom na reku, restoranom na vodi, a srdačni alasi će uvek rado pristati da vas provozaju rekom.

Zvezdarska šuma

Iako je okružena soliterima Karaburme i Zvezdare, ova šuma pravo je mesto za beg od gradske verve i zagađenja. Ona je, istovremeno, i najviša tačka urbanog dela grada, a poznata je i po astronomskoj opservatoriji.

Košutnjak

Najčešće ga posećuju porodice jer je ovo mesto raj za decu koja mogu slobodno da trčakaraju i da se igraju. Šumske staze idealne su za planinarenje i orijenting, a osim rekreativaca često se mogu videti i profesionalni sportisti koji vežbaju kondiciju.

Izletište Trešnja

Ovo ripanjsko naselje kraj Avalskog puta smešteno je u šumi, a među pecarošima nadaleko je poznato i po jezeru. Trešnju nazivaju zapuštenim rajem i zaboravljenom oazom, što je pravi izazov za ljubitelje prirode.

Gradski parkovi

Oni koji žele da uživaju u prirodi, ali i da izbegnu putovanje daleko od grada, mogu da se prošetaju nekim od većih gradskih parkova, koji obiluju drvećem, travnjacima i zelenilom. U botaničkoj bašti "Jevremovac", na Kalemegdanu, Tašmajdanu, Topčideru i Karađorđevom parku nećete moći baš da zapalite vatru za roštilj, ali ćete svakako "napuniti baterije".

Tagovi

beograd, izletišta