Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Sportske vestiRekreacija

Kuda na izlet u Srbiji?

Datum: 29.04.2017 • Pošalji komentar

Ocenite vesti

 

Svi znate za tradicionalna mesta za izlet i odmor u Srbiji kao što su Zlatibor, Tara i Kopaonik. Međutim, u našoj zemlji postoji puno prelepih mesta za koja, osim u lokalu, ljudi ne znaju. Zato dajemo kratkog spisak mesta u Srbiji koja treba posetiti.

Niš

Grad Niš ima svoja popularna izletišta kao što su Bubanj, Čegar, Kameničk vis, i malo udaljenije Krajkovačko jezero kod Merošine. To su mesta koja Nišlije tradicionalno posećuju tokom praznika.

Bubanj je najdostupniji Nišlijama, zato što se do njega dolazi gradskim autobusom za samo desetak minuta. Izletnici mogu da uživaju u šetnji šumom, ili da odmore na livadama ovog spomen-parka.

Izletište na Čegru je udaljeno 10 kilometara od Niša i pruža pruža mogućnost organizovanja laganog popodneva uz roštilj i igre u prirodi, ali i obilaska spomenika vojvodi Stevanu Sinđeliću.

Kamenički vis pruža prelep vidik, i nalazi se oko 20 kilometara od centra Niša.

Krajkovac se nalazi u podnožju planine Mali Jastrebac u opštini Merošina i pravi je raj za ljubitelje prirode. Borova, hrastova i bukova šuma su idealno mesto za sakupljanje šumskih plodova i lekovitog bilja. Rajkovačko jezero biser je ovog kraja.

Novi Pazar

Izletišta oko Novog Pazara spremna su za obeležavanje Dana rada, a Pazarcima će za uranak, kao i prethodnih godina, na raspolaganju biti nekoliko izletišta od kojih su najpopularnija na Pazarištu, Goliji ili Ribarićkom jezeru.

Pazarište nudi, pored čistog vazduha i žubora reke Raške, i nekoliko dobrih restorana. U blizini izletišta su arheloško nalazište Stari Ras i manastir Sopoćani.

Ribarićko jezero i Golija su nešto udaljeniji od Novog Pazara, ali su popularna mesta među onima koji imaju vikendice ili su spremni na kampovanje.

Kruševac

Jastrebac, jezero Ćelije, ali i brojni planinarski domovi u okolini oko ovog grada.

Jastrebac biraju mladi za odmor i relaksaciju. Izletište na dvadesetak kilometara od Kruševca u toku godine je najčešće prazno, ali tokom praznika oživi. Mladi pripremaju opremu za kampovanje, hranu i piće koje će konzumirati tokom dva ili tri dana boravka na planini.

Oni koji ne vole kampovanje imaće na raspolaganju i poneki hotel i planinarski dom, kao i još par nekadašnjih radničkih odmarališta.

Tagovi

prvomajski uranak, prvomajski izleti, mesta u srbiji koja treba posetiti