Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Sportske vestiOstali sportovi

Beograd finansijski pomaže rad sportskih saveza

Datum: 07.02.2011 • Pošalji komentar

Ocenite vesti

 

Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu sufinansiraće tokom ove godine programske aktivnosti 58 sportskih saveza i organizacija u prestonici. Ovim programom obuhvaćeno je oko 30.000 sportista i 800 klubova u Beogradu, podeljenih u četiri kategorije, istakao je pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

Radović je ukazao da će tim sredstvima biti omogućena osnovna sredstva za funkcionisanje klubova i saveza, poput boljih uslova za treniranje, zakupa termina, nabavke opreme, priprema za takmičenja, kao i njihova organizacija. Savezi, kako je precizirao, kandiduju svoje programe kod Sportskog saveza Beograda, koji odobrene spiskove dostavlja Sekretarijatu za sport i omladinu. U skladu sa uspesima koje postižu, oni imaju mogućnost da konkurišu kod ovog sekretarijata i za dodatna sredstva.


– Posebno treba istaći novčana sredstva od nekoliko miliona dinara koja su namenjena programima Univerzitetskog sportskog saveza, Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda i Gradske organizacije za fizičku kulturu gluvih. Sredstva grada su od presudne važnosti za njihovo funkcionisanje, pre svega zbog ograničenih ulaganja sponzora u te sektore – ukazao je Radović.

Novčana sredstva su, kako je naveo, odobrena i velikom broju saveza u kolektivnim sportovima, poput fudbala, košarke, odbojke, vaterpola, rukometa i hokeja.

- Takođe, značajna sredstva ove godine mogu da očekuju, pre svega, atletski, streljački, plivački, teniski i veslački savezi Beograda, ali i klizački, šahovski, vazduhoplovni, konjički, kajakaški, bokserski, kuglaški, biciklistički, smučarski i gimnastički savezi - naveo je pomoćnik sekretara.

On je dodao da grad tradicionalno pomaže saveze u borilačkim sportovima. Prema njegovim rečima, sredstva za svoje programe mogu da očekuju karate, džudo i bokserski savez, ali i rvački, kik boks, aikido i tekvondo savezi.

- Ovim programom biće obuhvaćeni i manje zastupljeni sportovi kao što su jedriličarstvo, ronilaštvo, skokovi u vodu, aerobik i fitnes, ples, sinhrono plivanje, skijanje na vodi, mačevanje i planinarstvo, ali i oni takoreći zaboravljeni poput ribolova i auto-moto sporta - kaže Radović.

Beograd, prema njegovim rečima, nekoliko godina unazad poklanja veliku pažnju i takozvanim malim sportovima pomažući im da se što bolje pozicioniraju na ovom podneblju, kao i da ostavraju što bolje rezultate kod nas i na takmičenjima u inostranstvu.

- Tokom ove sezone nekoliko miliona dinara biće uplaćeno na račune beogradskih saveza badmintona, bejzbola, bridža, hokeja na travi, orijentiringa, ragbija, softbola, džet skija i boćanja, koji u poslednje vreme ostvaruje zapažene uspehe na međunarodnom planu - podsetio je pomoćnik sekretara i dodao da će grad i u narednom periodu svesrdno pomagati mlade talente, kako bi se podigao kvalitet sportskih aktivnosti u prestonici.

Tagovi

sportski savez beograda, sekretarijat za sport i omladinu, sport