Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Tehnologija

Kupovina bicikla

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Tržište je preplavljeno biciklima: različiti tipovi i modeli poreklom sa svih strana sveta, na buvljaku ili u specijalizovanoj prodavnici sa cenom od par desetina do nekoliko hiljada evra, svako će naći nešto za sebe. Međutim ako ste novopečeni biciklista rekreativac koji tek kreće u nabavku opreme, čekaju vas velike muke.

Stara engleska poslovica kaže da 'nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino'. Iako je ova tvrdnja nebrojeno puta dokazana u praksi, na našim prostorima je neodrživa jer je većina suviše siromašna da bi uopšte išta i kupila, osim osnovnih životnih potrepština. U kupovini se povodimo za onim što je naoko lepo i prvenstveno jeftino, a što kada su bicikli u pitanju, može biti izuzetno opasno. Uzmimo za primer planinske bicikle:

Raspon cena je od osamdesetak evra do nekoliko hiljada evra. Bez nepotrebnog teoretisanja, pokazalo se da ako želite spravu koja će vas u umerenoj drumskoj vožnji verno služiti nekoliko sezona, morate izdvojiti minimum 200 evra. Za mnoge je to nažalost previsoka cifra, pa se okreću biciklima poreklom iz Turske i Kine. Da pogledamo šta sve može zadesiti novopečenog vlasnika takvog bajka u prva tri meseca eksploatacije:

Krivljenje ili pucanje kuke na zadnjoj viljuški. Ovaj deo je izuzetno bitan jer nosi zadnji točak i najveći deo opterećenja. Na turskim i kineskim biciklima napravljen je uglavnom od običnog lima debljine 2-3mm, umesto hrom-molibdenskog uloška koji je standardan na ramovima iz USA, Japana ili zapadne Evrope. Brzo se deformiše, što za posledicu ima izlazak zadnjeg točka iz ose, češanje gume o viljušku rama ili u ozbiljnijim slučajevima blokiranje točka. Sekundarni efekat je poremećena geometrija prenosnog odnosa (šajbna srednjeg pogona, lanac, zadnji pogon) što dovodi do smetnji u promeni brzina, naročito kod indeksnih ručica menjača koje su danas uobičajena pojava. Problem u servisima rešavaju grejanjem (u težim slučajevima i zavarivanjem) viljuške, ali time se menja struktura materijala, a ionako loše mehaničke osobine postaju još gore. Ne treba naglašavati da je rešenje samo privremeno, a problem će se ponovo pojaviti.

Havarija srednjeg pogona. Ovo je klasika, i gotovo obavezan kvar ukoliko ste kupili jeftin bicikl a teži ste od 60kg. Naime, kod ovakvih bicikala sklop osovine srednjeg pogona čine osovina, dva venca sa kuglicama i dve šoljice koji simuliraju kuglični ležaj, a ako baš nemate sreće, dotični su napravljeni od plastike. Bilo kako bilo, pomenuti sklop je kratkog veka: komplikovan je za nameštanje i održavanje, često pretegnut i nepodmazan, a prve stradaju kuglice koje se deformišu i ispadaju. Direktna posledica je oštećenje osovine srednjeg pogona i šoljica. Simptomi su suva metalna škripa prilikom okretanja pedala, a kada pedale okrenete rukom imaćete osećaj kao da se osovina okreće po nekakvim bregovima, što su zapravo kuglice koje se mrve u osovini. Najjednostavnije rešenje je zamena kompletnog srednjeg pogona takozvanom kasetom koja je fabrički sklopljena i zaptivena, opremljena kugličnim ležajevima i mnogo dužeg veka trajanja.

Prednja viljuška. Prethodna priča važi i za ovaj sklop jer se radi o konstrukciono sličnom rešenju.

Ovde nije kraj. Puno znače felne, gume, šifteri, kočnice na koje prilikom izbora treba posebno obratiti pažnju, jer ne zaboravite, prilikom vožnje bicikla često dolazite u priliku da budete aktivni učesnik u saobraćaju. Kao zaključak se nameće da ako već niste kupili kvalitetan bicikl, ono što možete učiniti jeste da ga redovno servisirate. Time ćete mu produžiti radni vek, a vožnja će biti mnogo bezbednija.

Tagovi

biciklizam, bicikli, tehnologija