Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Tehnologija

2009 Shimano SLX

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Nova SLX grupa je napokon puštena među široke bajkerske mase i došao je trenutak da se proceni koliko realno vredi. Prvi utisak kaže da je ovo nešto najbolje što je Shimano do sada napravio ako gledamo odnos cena-kvalitet. Za one koji vode računa o tome kako troše svoj novac, a i dalje traže odlične performanse i pouzdanost, SLX je nešto o čemu su dugo sanjali.


Prednji menjači (klasični-top ili bottom swing, svi sa univerzalnim povlačanjem sajle) su sa prihvatom većeg ugla, mnogo su kompaktniji od prethodnih varijanti i praktično ne postoji opcija koju ne mogu da podrže.


Pogon je potpuno redizajniran i sada je najkrući i najizdržljiviji u svojoj klasi. Kurble su masivne, srce šajbni je od kompozita, a zubi su čelični, što je kombinacija koja obezbeđuje dug radni vek bez povećanja težine. Dakle, odličan izbor za sve one koji žele performanse po pristupačnoj ceni.


Iako u ovoj grupi ne postoji rapid-rise opcija, ubacivanje Shadow verzije zadnjeg menjača daje širok izbor za svakog. Ovoga puta, menjači su odrađeni u masivnom fazonu koji se uklapa u opšti look ove serije, a sam rad istih je veoma tih i precizan.

Hidraulične kočnice sa implementiranom servo-wave tehnologijom su do sada najbolje što je u ovoj klasi proizvedeno, a ujedno je rešena i stara falinka ovog proizvođača - manjak sile kočenja. Rotori se biraju po dimenziji i po sistemu (center lock ili 6 rupa).


Što se tiče rapid fire šiftera, po tvrdnjama fabrike mehanizam je identičan kao kod XT grupe, što ih svrstava u favorite za kupovinu! Jedina razlika je u plastičnoj ručici, što je kada uporedimo cene, zanemarljiva stavka.

Tagovi

tehnologija, biciklizam, biciklistička oprema, shimano