Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

 

Mlađi posetioci FitnessVodic.com verovatno nikada nisu ni čuli za ovu marku. Početkom 90-tih su pravili opremu za MTB u klasi Shimano Altus, potom su bankrotirali, a sada, posle duge pauze, vraćaju se sa velikim ambicijama.

Ovog puta će se okušati na tržištu sa kompletnom NRZ drumaškom grupom, što je prilično hrabar potez jer direktno ulaze u borbu sa gigantima kao što su Shimano, Sram ili FSA. Ipak, ova grupa se pokazala kao izuzetno pouzdana, stabilna i laka za ugradnju. Kada se na to doda i odličan dizajn, slobodno je možemo preporučiti svima koji žele da probaju nešto novo.


Šamaraljke - karbonske ergonomski oblikovane ručice sa sistemom okidanja negde između Shimano-a i Campagnolo-a. Izuzetno su precizne, tako da naniže mogu da svuku čak po 3 brzine, dok u suprotnom smeru idu po 1 korak. Ono što bi moglo da se navede kao zamerka je nedostatak finog štelovanja prednjeg menjača na samom šifteru. Težina - 385g.


Srednji pogon se pokazao čvršćim od Rivala, 105, Rouleur-a, i sa vrlo interesantnom konstrukcijom: osovina pogona je od titanijuma i promenljivog prečnika, a montaža je maksimalno uprošćena. Šajbne su od 7075 alu legure, sa 6 pinova. Težina - 645g.

Kaseta je u CNC izvedbi i za 42g je lakša od Record-a. Lančanici su aluminijumski i presvučeni keramičkim slojem zarad dužeg radnog veka. Opcije: 11-12-13-14-15-16-17-19-21. Težina 105g.


Prednji menjač - kavez je urađen tehnikom tankog čelika presvučenog karbonom, čime je dobijena kompaktna celina koja se pokazala odlično u vožnji.
Maksimalna razlika u broju zuba između 2 šajbne - 16 zuba. Težina 99g.

Zadnji menjač ima pulije sa 11 zuba, keramičke ležajeve, aluminijumsko kućište sa karbonskim delovima i umetcima. Pokazao se kao veoma precizan u svom radu. Težina 198 gr.

Tagovi

tehnologija, biciklistička oprema, sunrace