Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

 

Merida je za 2009 godinu spremila čak 70 različitih modela bicikala raznih namena, očigledno sa velikim ambicijama da dobro zatrese sve konkurentnije tržište dvotočkaša.

Meridin tim u Nemačkoj je imao i najviše uticaja na sam dizajn bicikala, sa veoma impresivnim detaljima na ramovima, koji idu sve do same grafike.

Ono što je odmah primetno kod MTB varijanti je i sama izvedba cevi ramova, koji su izrađeni od poslednjih generacija karbona, HFS i TFS alu legura. Vodeću ulogu sada ima već dobro poznat fulsus 96 u karbon izvedbi, težine rama od svega 1860g i ukupnom težinom od 9 kg. Nažalost, njegova težina što se novčanika tiče je mnogo jača - £7499.99. Postoje i jeftiniji modeli u ovoj izvedbi, tako da ćemo ovaj bajk viđati i na terenu.Sledeći novitet je pod nazivom "One-Five-0" fulsus sa 150mm zadnjeg hoda, plivajućom zadnjom disk kočnicom, FOX 36 RL prednjim amortizerom. Jeftiniji model ima RS Domain amort, i shimano SLX grupu.


Trans-Mission je 'allround' model napravljem za sve moguće situacije na terenu u toku celodnevnih dešavanja. 130mm zadnjeg hoda, najjači model opremljen je FOX-om i nazad i napred (RP32 i Talas 32), a cene ide od £3499.99 za top model pa naniže...


Ako ste mislili da ovde nema mesta za hardtail - varate se, jer će i njega biti - u karbon verziji za £3499.99.


Pored ove "race" serije, biće naravno i onih HFS i TFS modela sa slabijom opremom, ali i višestruko nižom cenom, pa će tu svako moći da se nađe u okviru svojih mogućnosti.


U ponudi će se naći i tzv. hibridi - za gradsku i rekreativnu vožnju, a tu su i road, cyclocross i TT varijante za one kojima je asfalt mnogo draži.

Tagovi

tehnologija, biciklizam, bicikli, biciklistička oprema