Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

 

U predstojećoj sezoni francuski proizvođač točkova će se oprobati u za njih nepoznatim oblastima - proizvodnji obuće, odeće i pedala. Doduše, odeća i obuća će se raditi u saradnji sa Adidasom, a na njihovom web sajtu se već duže vreme nalaze u ponudi majice s dugim i kratkim rukavima, dresovi, vodootporne jakne, rukavice, pantalone itd.


Ono što će najviše privući pažnju su nove pedale EZ Ride sa spektakularnim dizajnom - klipseri i mehanizam su zamenjeni magnetom i mogu se voziti samo sa Mavic patikama. Ciljna grupa su im trenutno rekreativci, ali kako 2009 bude odmicala očekuje se i posebno izdanje za takmičare.


Enduro/AM točkovi Crossmax SX su redizajnirani. Težina im je smanjena za 165 grama i sada teže 825 grama prednji i 930 grama zadnji i predviđeni su za agresivniju vožnju. Felne su izrađene od aluminiumske legure Maxtal, po ISM tehnologiji (Inter Spoke Milling - varijabilna debljina zida felne između žbica). Felne su i dalje UST kompatibilne, žbice i kapice su aluminijumske, sa 24 žbice po točku.

Nable su takođe pretrpele izmene. Freewheel ima 4 zuba sto omogućava precizniji i brži rad kao i veliku izdržljivost. Novi mehanizam koji je nazvan ITS-4 dozvoljava Mavic-u da pozadi, pored standardne 9mm osovine, postavi i 135x12 osovinu. Kao i do sada, prednja nabla će biti u jednoj varijanti od 20mm. Nable će se isporučivati u dve varijante - centerlock i IS čime će podrzati oba sistema disk kočnica.

Crossline točkovi za 2009 godinu predstavljaju kompromis između cene i kvaliteta. Kako bi održali nisku cenu, francuzi su morali da koriste nešto slabije materijale, pa zato i njihova težina od 2055 grama. Crossline ima 28 alu žbica po točku koje nisu UST kompatibilne. Zadnja glava ima isti mehanizam kao i Crossmax (ITS-4), ali zato prednja može da se kombinuje između 9mm i 20mm.


I kod Deetrax točkova je implementirana ISM tehnologija. Obruči su od Maxtal-a, a zadnja glava je sa ITS-4 mehanizmom. Težina je smanjena za neverovatnih 300 grama i sada iznosi 2160 grama za set. Boja za 2009. je srebrna, dok će tradicionalnu žutu boju voziti samo sponzorisani takmicari.

Kod novih XC modela, najviše je noviteta u prednjoj glavi. Naime, najbolji točkovi Crossmax SLR Disc i Crossmax ST Disc su predviđeni da imaju 15mm prednju glavu koja je Shimano-ov proizvod. Crossmax SLR Disc ima i opciju za standardnu 20mm prednju glavu.

Tagovi

tehnologija, biciklizam, biciklistička oprema, mavic