Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Zdravlje i nega tela

Zavodnici samo na rečima

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Ovakva nepoljuljana samopouzdanost
nažalost ne traje dugo...

Kada je reč o seksu, sve više ozbiljnih naučnih istraživanja pokazuje da su muškarci mnogo bolji u teoriji nego u praktičnom delu ovog važnog dela života. Pre nekoliko nedelja je završena jedna takva studija u Velikoj Britaniji (za potrebe izvesne kompanije koja se bavi proizvodnjom vitamina), a rezultati potvrđuju da muškarci većinu dana provode samo sanjajući o seksu, jer ritam današnje civilizacije previše umara za neku konkretniju akciju. Na pitanje kako bi iskoristili poklonjeni sat u krevetu, gotovo svi su izjavili da bi radije proveli spavajući nego vodili ljubav. Naime, šest od deset muškaraca smatra da je posao najzahtevniji segment njihovog života, što za posledicu ima da su preterano umorni za društveni život ili seks kada se sa posla vrate kući.

Kada je mašta u pitanju, stvar je sasvim drugačija. Gotovo svi ispitanici su u svakom trenutku tokom radnog vremena orni za maštanje o nečemu što nema veze sa radom, a glavna tema takvih razmišljanja je - seks. Čak i u vrlo neprikladnim situacijama, npr. tokom važnog poslovnog sastanka.

Sve ovo ukazuje na činjenicu da se uticaj koji posao i radno vreme ostavljaju na emocionalno zdravlje mora podrobnije istražiti. Mnogi muškarci su podložni stresu zbog dugačkog radnog dana i straha od gubitka posla. A kada su iscrpljeni i pod stresom, nisu nimalo raspoloženi za "akciju". Hronični umor izaziva lančanu reakciju, tako da šteta više nije samo u spavaćoj sobi, već i profesija počinje da trpi, jer su ispitanici priznali da ne mogu celo radno vreme da ostanu budni. Ili preciznije, prosečni muškarac je na poslu efektivan samo tri sata dnevno.

Tagovi

zdravlje, ljubav, seks