Prijavi se | Registruj se | Kontakt | Pomoć | Marketing | Predstavi se | RSS

Ocenite članak

 

Kao prvo, da li znate kom tipu pripada vaša koža? Ako niste sigurni, uradite mali test: umijte se i mekanim peškirom dobro osušite lice, a posle sat vremena na na lice prislonite papirnatu maramicu. Ako ne ostaje trag, imate suvu kožu. Ako je masni trag ostao samo na čelu i na nosu, imate mešovitu kožu. Međutim, ako je trag ostao po celoj maramici, vreme je da potražite preparate za negu masne kože.

Masnoj koži je potrebno jutarnje i večernje čišćenje gelom koji potom treba dobro isprati vodom. Na kožu bi potom bilo dobro naneti vlažnu kremu, dok je suvoj ovakva krema i češće potrebna. Noću je preporučljivo negovati lice odgovarajućom masnom kremom. Bore, stres i umor lica se mogu ublažiti upotrebom preparata koji sadrže vitamin E, retinol i ekstrakte algi.

Kako stoje stvari sa brijanjem? Ako se uzme da, u proseku, muškarac tokom svog života provede 180 dana brijući se, jasno je da brijanje zahteva posebnu pažnju. Umesto klasične pene probajte posebno sastavljena ulja i gelove koja u velikoj meri pomažu prilikom brijanja žiletom. Ako imate suvu ili mešovitu kožu, posle brijanja izbegavajte preparate na bazi alkohola, jer oni mogu dodatno iritirati kožu. Osećaj peckanja se može ublažiti emulzijama sa alantoinom i bisabololom.

I na kraju, da pomenemo dezodoranse i parfeme. Koristite ih redovno, ali u umerenim količinama. Ne želite da ostavite utisak osobe bez osećaja za meru i ukus.

Tagovi

zdravlje, nega lica, muškarci